неделя, 19 май 2013 г.

Записване за шофьорски курс


Ако искате да започнете шофьорски курсове София, то е необходимо да намерите подходяща школа, в която да бъде проведено обучението.
Как да намерим подходящата школа?
Има доста центрове за обучение, които предлагат курсове за Водач на МПС, но има някои от тях, които не предлагат качествено обучение.
Какво се има предвид под „некачествено“ обучение?
В някои школи се използват доста непозволени по закон методи, с които да се печелят повече пари, а в същото време се дават шофьорски книжки на неподготвени лица, които могат да предизвикат ПТП по всяко едно време!
От една страна, за това имат вина и самите курсисти, защото в повечето случаи те се влияят от мнението на техни приятели и познати, които вече са се явявали за шофьорски курс и твърдят, че кормуването и вземането на изпита е много трудно. По този начин те повлияват отрицателно на бъдещите кандидат-шофьори. В тази връзка, кандидатите търсят начин, чрез който да се справят по-лесно с този курс и да получат шофьорска книжка без затруднения.
От своя страна, инструкторите или други лица, свързани с обучението на кандидат-шофьорите са съгласни да окажат „неправомерна“ помощ, изразяваща се в по-малкото часове обучение, некачественото обучение – тоест не се предават всички необходими знания, за един млад и неопитен шофьор. В някои случаи, има фиктивни инструктори, които приемат да „уредят“ получаването на шофьорска книжка, срещу определено заплащане. По-голямата част от школите, разбира се са лицензирани и при тях няма такава практика!
И все пак, неправомерното използване на правата, които са дадени на някои „фиктивни“ инструктори или дори цели автошколи, биха могли да навредят повече, отколкото да помогнат.
Когато се записвате за шофьорски курсове София, не избирайте лесния начин за сдобиване с документ за шофиране!
По-добре се запишете в такава школа, в която ще оценят действително Вашите теоретични знания и практически умения.
Получаването на документ за шофиране по „втория начин“, може да се окаже много опасно. Сдобивайки се със шофьорска книжка по този начин, това означава, че Вие не сте достатъчно добре подготвени във всяко едно отношение. Вероятно не можете да управлявате автомобила си на 100% и не знаете част,  може дори и целия Закон за Движение по Пътищата. Все неща, които ще Ви помогнат да избегнете ПТП.
Затова, при записване за шофьорски курсове София, изберете да се обучавате според закона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар